Psykoterapi

Alle mennesker indeholder ressourcer til forandring.

Jeg kan hjælpe dig med at finde det værktøj, som netop du har brug for til at forstå og håndtere din udfordring. Min viden og indsigt i hvordan vi som mennesker kan reagerer når vi er udfordrede, vil  kunne hjælpe til at forstå dine handlinger og reaktioner (dine symptomer).

I Psykoterapien kan jeg tilbyde:

Nærværende samtaler. Jeg arbejder relationsorienteret. Det betyder med andre ord, at jeg arbejder med relationerne mellem mennesker – dem vi har kendt og dem vi har nu. Det er oftest der hvor vi udvikler os, men også der vi udfordres.

Formålet er at hjælpe dig med, at få “øje på” det som du har mulighed for at forandre. Men vigtig også at få indsigt i det som du ikke har mulighed for at forandre – f.eks. hvordan et andet menneske opfører sig.

Tilgang

Min tilgang er systemisk med fokus på ressourcer – vi har alle nogle ressourcer – også selv om vi i en periode kan opleve at der ikke er nogle.

Min erfaring er at det skaber forandringer – når vi finder det fokus. De løsninger du plejer at bruge – som ikke virker mere – skal gentænkes med en anden tilgang. Måske skal du handle anderledes end du tidligere har gjort? Måske ikke… Løsningen er heller ikke altid den som andre mennesker ønsker vi skal bruge.

Jeg har solid erfaring i arbejdet med børn og unge med meget komplekse problemstillinger, f.eks. selvskade, misbrug, overgreb, spiseforstyrrelser, skolevægring. Min tilgang her er  lade dem forstå (og tro på ) at de ved bedst om hvordan det opleves at være dem – midt i det som er svært. Jeg bruger ofte visuelle redskaber som tavle og papir.

Sorgforståelse og bearbejdning, f.eks. i forbindelse med livskriser, skilsmisser, alvorlig sygdom, dødsfald. Sorg er ikke noget der går væk, men vi kan lære at leve med den så den ikke slukker vores lyst til livet. Sorg er en stor kærlighedserklæring.